Aan vis uit de oven heb je vaak weinig werk. Je legt stukken vis in een ovenschaal en schenkt er een beetje vocht bij om uitdrogen te voorkomen. En verder natuurlijk kruiden of andere smaakstoffen om de vis lekker te maken. Bereiden in de oven is ook een perfecte manier voor hele vissen en pakketjes van aluminiumfolie of bakpapier gevuld met vis en groenten.
Verwarm altijd de oven voor bij de bereiding van visgerechten; voor visfilets of moten op 200 °C, voor dikkere stukken op 175 °C. Vis garen in de oven gaat snel: dunne visfilets moeten ongeveer 5 tot 10 minuten in de oven, dikkere stukken 20 tot 25 minuten. Wanneer de vis bruin van kleur is maar nog niet gaar, bedek de schotel dan met aluminiumfolie.
Ingrediënten (op basis van 4 personen, per portie: 970 kJ / 230 kcal):
Firma J. Visscher en Zonen
Klaas Fuitestraat 23
8281 BX Genemuiden
038 3855012
06 25321161
KvK 05013937
BESTELLINGEN:
06 44696505 (Genemuiden, Slagharen)
06 21606083 (Ommen, Dedemsvaart, Hoogeveen, Zwolle)
Dinsdag |
Ommen Genemuiden |
Markt Havenplein |
08:00-13:00 13:00-17:00 |
Woensdag |
Slagharen Dedemsvaart |
Centrum Centrum |
08:00-13:00 08:00-13:00 |
Donderdag |
Hoogeveen |
Hoofdstraat |
08:00-13:30 |
Vrijdag |
Zwolle |
Melkmarkt |
08:00-13:00 |
Zaterdag |
Genemuiden Hoogeveen |
Havenplein Hoofdstraat |
09:00-17:00 08:30-17:00 |