Bij frituren worden visfilets, moten vis of kleine vissen in een beslag of met een paneerlaagje bruin gebakken in olie of frituurvet. Dit is wel een wat vettere bereidingswijze, omdat het beslag of het paneerlaagje tijdens het frituren vet opzuigt. Maar hoe heter de olie of het frituurvet, hoe sneller de vis krokant en gaar is en hoe minder vet wordt opgezogen.
Verhit olie of frituurvet in een diepe frituurpan tot 180 °C. Bij grotere stukken vis kan de temperatuur iets minder heet (170 °C) anders is de vis bruin voordat deze gaar is. Gebruik olie of vloeibaar frituurvet. Deze bevatten veel onverzadigde vetzuren en zijn daarom gezonder dan vast frituurvet, dat veel verzadigd vet bevat. De pan moet ongeveer voor de helft met olie gevuld zijn. Leg de vis voorzichtig in de hete olie. Afhankelijk van de dikte van de vis duurt het 5 tot 8 minuten voor de vis gaar is.
Voor een krokant korstje kan je de vis voor het frituren wentelen door bijvoorbeeld:
Firma J. Visscher en Zonen
Klaas Fuitestraat 23
8281 BX Genemuiden
038 3855012
06 25321161
KvK 05013937
BESTELLINGEN:
06 44696505 (Genemuiden, Slagharen)
06 21606083 (Ommen, Dedemsvaart, Hoogeveen, Zwolle)
Dinsdag |
Ommen Genemuiden |
Markt Havenplein |
08:00-13:00 13:00-17:00 |
Woensdag |
Slagharen Dedemsvaart |
Centrum Centrum |
08:00-13:00 08:00-13:00 |
Donderdag |
Hoogeveen |
Hoofdstraat |
08:00-13:30 |
Vrijdag |
Zwolle |
Melkmarkt |
08:00-13:00 |
Zaterdag |
Genemuiden Hoogeveen |
Havenplein Hoofdstraat |
09:00-17:00 08:30-17:00 |